fbpx

Holistische massage

Holistische massage

Een holistische massage kan je helpen lekkerder in je vel te zitten. Immers, een dergelijke lichaamsmassage draait niet alleen om het wegnemen van pijn of spanningen die je op een bepaalde plek in je body ervaart. Het benadert de mens in z’n geheel, zoals de Griekse term holos aangeeft.

Wat is een holistische massage?

Dit is een complete ofwel integrale lichaamsmassage gebaseerd op het holisme. Een filosofie die ervan uitgaat dat de mens een eenheid is. Dus je fysieke en psychische gesteldheid evenals je spirituele als emotionele toestand zijn onlosmakelijke met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.
Door het toepassen van een holistische massage herstel je het evenwicht in het lichaam. Je ervaart meer rust en bent meer ontspannen.

Wat is het effect van een holistische massage?

Tijdens een holistische massage wordt met hulp van verschillende massagetechnieken het hele lichaam gemasseerd. Zowel aan de voor- als achterzijde. Dit zorgt voor allerlei prikkels in het lichaam die een reactie oproepen. Zo vermindert je spierspanning, wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden energieblokkades opgeheven en de zelfhelende werking van het lichaam aangezwengeld. Maar, je leert tijdens de massagebehandelingen eveneens contact te maken met je lichaam. Je bewuster te worden van spanningen en klachten. Die signalen te herkennen. Slaag je daarin? Dan voel je je na verloop van tijd een stuk zelfbewuster, positiever en energieker in het leven staan.

Waarom een massage je een happy gevoel geeft

Je weet vast wel hoe fijn een lichaamsmassage aanvoelt. Het helpt je om even heerlijk te ontspannen van top tot teen. De boel de boel te laten. Je hoofd even rust te gunnen. Even helemaal aan niets denken. Je overgeven aan de sensatie van handen die je lichaam dan weer zacht en dan weer hard kneden, strelen en dergelijke. Hierdoor komt het hormoon oxytocine vrij. Dit geluksstofje geeft je een geborgen en veilig gevoel. Onderga je een holistische massage? Dan zorgt het vrijgekomen oxytocine weer voor de aanmaak van endorfines. Dit zijn zogenaamde gelukshormonen waarvan bekend is dat die onder andere stress bestrijden, maar ook je geluksgevoel bevorderen.

Contact

Laat je door de holistische massage van Gabriele meer in balans brengen en voel je helemaal ZEN! Wil je een afspraak maken neem dan contact met ons op!