fbpx

Het belang van peelings voor de oudere huid

Het belang van peelings voor de oudere huid

Hoe ouder je wordt, hoe trager de celvernieuwing van de huid. Vanaf een jaar of dertig krijgt je huid steeds meer moeite om van dode huidcellen af te komen en komen er ook steeds minder nieuwe huidcellen voor in de plaats. Je huid wordt hierdoor valer, doffer, sneller geïrriteerd en laat je er sneller ouder uitzien. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig kunnen peelings hierbij ondersteunen.

Collageen en elastine

Naarmate je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen en elastine ook nog eens af. Hierdoor verliest de huid zijn natuurlijke glans en elasticiteit en kun je meer last hebben van een droge huid. Dit zorgt er eveneens voor dat je huid minder goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling. Het gevolg daarvan is een minder egale huid en een toename van rimpels, lijntjes en pigmentvlekken.

Hoe werkt een peeling?

Een peeling zorgt ervoor dat oude huidcellen sneller loslaten en plaats vrijmaken voor nieuwe cellen. Elke peeling heeft een andere samenstelling van ingrediënten, waarmee je de huid gericht kunt behandelen. De bovenste huidlaag wordt ontdaan van oneffenheden, waardoor je huid weer een frisse, gezonde én jongere uitstraling krijgt. Bovendien kunnen hydraterende werkstoffen uit de peeling beter opgenomen worden en ook je anti-agingcrèmes zullen weer beter hun werk doen.

Verschillende zuren

Voordat je in de weer gaat met peelings, is het van belang om eerst te weten welke zuren het beste bij je huid passen. Ook kan verkeerd gebruik van peelings een averechts effect hebben. We raden daarom aan om je huid eerst te laten analyseren en onder handen te laten nemen door een professionele en ervaren huidspecialist. Die kan de peelingbehandeling dan precies afstemmen op jouw huidtype en de klacht die je wilt behandelen.

Peelings voor oudere huid

Of je nu iets wilt doen aan je doffe huid, rimpels of pigmentvlekken of huidveroudering juist wilt voorblijven, bij Do Beauty kun je je huid weer een oppepper geven. Je hebt de keuze uit een Chinese kruidenpeeling of fruitzuurpeeling, die allebei goed ingezet kunnen worden bij de verouderde huid.

  • Fruitzuurpeeling
    Een fruitzuurpeeling of glycolzuurpeeling is een chemische peeling die bestaat uit alfahydroxyzuren. De bovenste laag met dode huidcellen wordt hierdoor snel weggenomen. Daarnaast heeft het een stimulerende werking op de celdeling en verbetert de structuur van de huid. De huid kan vocht zo beter absorberen en ziet er weer soepeler en regelmatiger uit. Rimpels, littekens en pigmentvlekken vervagen naar de achtergrond.
  • Chinese kruidenpeeling
    Ook kun je kiezen voor een biologische peeling op basis van Chinese kruiden. De Chinese kruidenpeeling heeft een therapeutische en verjongende werking op de huid. Het immuunsysteem en metabolisme van de huid krijgt weer een boost, evenals de productie van collageen en elastine. Deze behandeling is daarom ideaal om huidverslapping en huidveroudering tegen te gaan.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je weten welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid? Neem gerust contact op met de huidspecialisten van Do Beauty. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van je huidwens en varieert per persoon. Wij helpen je graag aan een persoonlijk advies en behandelplan, zodat je weer kunt genieten van een stralende, friisse en jongere huid.

Deel dit artikel