fbpx

Huidveroudering

Huidveroudering is natuurlijk. Wanneer een mens ouder wordt, verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Meestal zorgt veroudering ook voor een minder stralende, matte huid.

Gevolgen van huidveroudering

De huid begint vanaf het 25e levensjaar tekenen van veroudering te vertonen. In de loop der jaren nemen de kenmerken van veroudering steeds verder toe.

Deze kenmerken zijn het gevolg van de volgende processen:
De opperhuid (epidermis) wordt steeds dunner. De lederhuid (dermis) verandert doordat: vermindering van bloedvaten in de huid

  • vermindering van bindweefsel (collageen) en elastine vezels
  • vermindering van aantal talgklieren (ook afname functie talgklieren).

Veroudering is een natuurlijk proces en kan niet worden gestopt, wel vertraagd. De effecten van veroudering kunnen minder zichtbaar worden gemaakt door de uiterlijke kenmerken van huidveroudering aan te pakken.

huidveroudering
huidveroudering
huidveroudering

Behandelingen voor huidveroudering

Het behandelen van de huidveroudering is afhankelijk van het type en de intensiteit. Maar er zijn zeker veel verschillende mogelijkheden zoals:

Interesse?

Zou jij de klok wel een stukje terug willen zetten? Laat je door onze huidspecialisten adviseren over de beste behandeling voor jouw huidtype en neem contact met ons op!