fbpx

Rimpels

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in drie categorieën. Fijne rimpels, die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels, die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels zijn de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Al vanaf het 25ste levensjaar wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

rimpels
rimpels
rimpels
rimpels

Behandelingen

Het behandelen van de rimpels is afhankelijk van het type en de intensiteit. Maar er zijn zeker veel verschillende mogelijkheden zoals:

Iets voor jou?

Zoek je een behandeling tegen rimpels? Laat je door onze huidspecialisten adviseren over de beste behandeling voor jouw huidtype en neem contact met ons op!