fbpx

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische en onregelmatige ontstekingsreactie in het gezicht die voornamelijk bij vrouwen van middelbare leeftijd voorkomt. Kenmerkend zijn kleine uitgezette bloedvaatjes, roodheid, ontstekingen en een prikkende, branderige huid. Deze symptomen uiten zich vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd. De aandoening is te onderdrukken maar zelden definitief te genezen.

Hoe ontstaat rosacea?

In tegenstelling tot een onzuivere huid, waarbij ook puistjes ontstaan, raken de poriën bij deze huidaandoening niet verstopt en daarom is de huid eerder geneigd om droog te worden. De oorzaak van rosacea is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk spelen invloeden zowel van binnenuit (zoals immunologische reacties, hormonen en voeding) of van buitenaf zoals de demodex mijt een belangrijke rol.

Hoe kom je van een rode huid af?

De behandelingen bij rosacea zijn op dit moment gericht op het bestrijden van de aanwezige klachten en symptomen en eventuele micro-organismen op de huid. Deze behandelingen bieden we ook aan bij Do Beauty in Maastricht.

rosacea
rosacea
rosacea

Behandelingen voor rosacea

Bij de juiste combinatie van de volgende behandelingen en thuisproducten kunnen we rosacea zeker verbeteren:

Contact

Laat je door onze huidspecialisten adviseren over de beste behandeling voor jouw huidtype en neem contact met ons op!