fbpx

Striae

Striae (striemen, stretchmarks, groeistrepen) zijn lijnvormige huidafwijkingen. Ze ontstaan doordat het onderhuidse bindweefsel de snelle groei en uitrekking van de huid niet bij kan houden en scheurt. Het onderhuidse bindweefsel bestaat uit stevige vezels (de collageenvezels). Deze kunnen een klein stukje uitrekken, maar niet veel. Als de huid teveel oprekt scheuren ze. De bovenste laag van de huid is heel elastisch, die scheurt niet en groeit gewoon mee. Maar de huid gaat er wel anders uit zien: het wordt wat dunner, uitgerekter, en het heeft in het begin een rozerode of paarse kleur. Hierdoor steken de striae zichtbaar af ten opzichte van de omgevende huid.

striae

Behandelingen voor striae

Ze komen heel vaak voor. Ze doen geen pijn en zijn niet schadelijk. Maar ze zien er niet fraai uit, waardoor ze veel vrouwen onzeker maken. Gelukkig zijn er de volgende mogelijkheden bij Do Beauty in Maastricht om de striae minder zichtbaar te maken of te verwijderen:

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het behandelen van striae? Laat je door onze huidspecialisten adviseren over de beste behandeling voor jouw huidtype en neem contact met ons op!