fbpx

'Ik durf weer T-shirts te dragen!'

Naam: Hella Ben Lahcen
Klacht: littekens door brandwond

'Ik durf weer T-shirts te dragen!'

‘Toen ik 7 maanden oud was, begon ik te kruipen. Op een dag had mijn moeder mij op de grond neergelegd zodat ik lekker vrij kon bewegen. In de tijd dat ze even naar achter liep om iets te pakken, heb ik de koffiekan van tafel getrokken. Ik kreeg hete koffie over mijn hele lichaam en was in eerste instantie helemaal verbrand. Mijn moeder heeft me gelijk onder de koude kraan geplaatst terwijl de ambulance onderweg was. Dit was heel goed, want daardoor heb ik verder nergens littekens over­gehouden.Behalve op mijn arm. Dat komt doordat mijn moeder in paniek heeft geprobeerd mijn kleren uit te doen.'

'Ik heb me altijd erg geschaamd voor mijn brandwond. De eerste keer dat ik naar Do Beauty ging, was dan ook niet voor mijn arm, maar voor het behandelen van een pigmentvlekje op mijn knie. Ik ging langs voor een intake en ook toen kwam de brandwond niet ter sprake. Ik durfde het niet te laten zien en dacht dat er toch niets aan te doen was. Pas toen ik thuis was, kreeg ik er spijt van dat ik niets had gezegd. Ik heb daarom nog een e-mail gestuurd. Daarin heb ik uitgelegd dat ik het heel eng vond en tijdens het gesprek niet durfde om de brandwond te laten zien. Ik heb ook foto’s meegestuurd en aan de hand daarvan hebben we alsnog een afspraak ingepland zodat Dominique kon zien hoe mijn arm eruitzag.'

'Ik wilde er namelijk toch wel erg graag iets aan laten doen, met name omdat ik me niet langer wilde schamen. Ik weet best dat ik me er niet voor hoef te schamen, maar dat deed ik toch. In de winter was het gemakkelijk om mijn arm te verbergen onder truien, maar in de zomer droeg ik ook kleding met lange mouwen. Luchtige vestjes zodat mijn arm toch verborgen bleef. Mensen vroegen me dan of ik het niet warm had met een vest aan en of ik het niet beter kon uittrekken. Natuurlijk had ik het ook warm, maar dat had ik liever dan dat mensen mijn huid zagen.'

'Voordat ik naar het intakegesprek ging voor mijn brandwond, had ik niet gelijk het gevoel dat Do Beauty het zou kunnen oplossen. Ik was namelijk ook al eens in het ziekenhuis geweest en daar werd me uitgelegd dat er meerdere operaties nodig zouden zijn om het litteken te verwijderen. Dit zouden heel heftige ingrepen zijn, waarna ik uiteindelijk alsnog met een litteken over mijn hele arm zou achterblijven. Dat was echt een soort kiezen tussen twee kwaden, dus ik ben ontzettend blij dat Do Beauty voor die tijd op mijn pad is gekomen.'

'Als je niet weet dat er een litteken zit, zie je het bijna niet meer'

'Tijdens het gesprek werd ik ontzettend serieus genomen. Dominique schrok niet toen ik haar mijn arm liet zien en kwam gelijk met allerlei mogelijkheden en opties die we zouden kunnen proberen. En alleen dat maakte me al zo gelukkig. Er was dus wél iets aan te doen, zonder dat ik gelijk onder het mes hoefde. Tijdens de intake werden geen uitspraken gedaan over het te verwachten resultaat. Dat was eigenlijk ook wel erg fijn. We wisten simpelweg niet wat we zouden kunnen bereiken. In plaats daarvan besloten we om gewoon dingen uit te proberen en door te gaan zolang we verbetering zagen.'

'Ook werd me aangeraden om, voordat we met de behandeling zouden starten, naar de fysiotherapeut te gaan om het litteken los te maken. Deze tip had ik nog nooit eerder gekregen, maar al na een paar behandelingen merkte ik dat het weefsel lichter werd en minder strak aanvoelde. Daarna zijn we gestart met de behandelingen bij Do Beauty. Het litteken werd gaandeweg platter en de strengetjes die door mijn huid liepen zijn nu bijna niet meer te zien.'

'Het is ongeveer twee jaar geleden dat we met de behandeling zijn begonnen en inmiddels werken we aan de pigmentverschillen in mijn huid. Ook daarin zien we nog steeds verbetering en zo lang dat zo is, gaan we door. Ik ben ontzettend blij met de ervaring bij Do Beauty en als ik nu op vakantie ben en een bikini draag, zien mensen eigenlijk nooit meer uit zichzelf dat ik een brandwond heb. Ze vragen hooguit of ik een pigmentvlek op mijn arm heb. Daar ben ik zó blij mee.'

'Ik zou een behandelingstraject bij Do Beauty en Dominique iedereen aanraden, omdat ze ontzettend begripvol en meelevend is. Ze is bijna net zo blij als ik dat mijn arm er zo goed uitziet en dat is zo fijn! Ook denkt ze altijd mee en zoekt ze naar oplossingen. Ze heeft echt aandacht voor je als klant en zoekt alles uit. Ook voor iets anders zou ik zeker weer naar haar toe gaan. Ik ben zo blij dat ik twee jaar geleden toch heb gesloten die e-mail te sturen!'

Afspraak maken

Ben jij ook benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw huid? Dan beantwoorden je vragen graag tijdens een gratis intake! Maak gelijk een afspraak.

Deel dit artikel