fbpx

Een jeugdige, frisse huid met Profhilo

Een jeugdige, frisse huid met Profhilo

Wat is een mooie huid? De meeste mensen hebben daar voor zichzelf een aardig goed beeld bij. Een mooie huid is egaal, vertoont geen puistjes of roodheid en ziet er jeugdig en fris uit. Maar zo'n huid lijkt niet voor iedereen weggelegd. Zeker als huidverzorging een onontgonnen terrein voor je is, kan er mogelijk nog aardig wat verbeterd worden.

Huidveroudering: hoe werkt dat?

Al vanaf voor je dertigste begint de huid te verouderen. In eerste instantie is dat weinig zichtbaar, maar al gauw begin je de eerste tekenen van huidveroudering te ontdekken. Huidveroudering heeft voor een groot deel met je bindweefsel te maken. Dit weefsel vind je in je hele lichaam. Het bindweefsel in een jonge huid zit boordevol collageen, elastine en hyaluronzuur, stofjes die het materiaal elastisch en stevig maken. Hou ouder je wordt, hoe minder het bindweefsel deze stofjes produceert. De huid wordt langzaamaan als een elastiekje waar de rek uit is.

Oorzaken

Hoezeer je last hebt van huidveroudering, is sterk afhankelijk van erfelijkheid. Sommige mensen hebben nu eenmaal minder snel zichtbare rimpels, huidverslapping of fijne lijntjes. Anderen hebben minder geluk. Wel is er een aantal risicofactoren dat huidveroudering kan versnellen. Dit zijn:

  • Uv-straling
  • Stress, langdurig slechte nachtrust
  • Ongezonde voeding (met name 'slechte' koolhydraten)
  • Roken

Wat kun je zelf doen?

Natuurlijk kun je bepaalde gewoontes aanwennen om huidveroudering zoveel mogelijk te voorkomen. Aangezien uv-straling een grote rol speelt in het verouderen van de huid, is het van groot belang dagelijks de huid te beschermen met een SPF. Ook een gezonde leefstijl draagt bij aan een mooie, frisse huid. Maar de juiste verzorging kan ook veel betekenen om de huid zo lang mogelijk fit te houden. Dat betekent minimaal een goede reiniging, zo nu en dan exfoliëren, en hydrateren, voeden en beschermen.

Profhilobehandeling

Natuurlijk is een goede verzorging erg belangrijk. Maar voor veel mensen geldt dat zij pas weten wat de huid nodig heeft op het moment dat de veroudering al heeft ingezet. Ook voor hen zijn er mogelijkheden om de huid te verbeteren. Een van de manieren waarop dit kan, is middels Profhilo. Profhilo is een injectable die puur hyaluronzuur bevat, het stofje dat het bindweefsel (collageen en elastine) produceert.

Van binnenuit genezen

Profhilo is een zogenaamde 'bioremodellerende' behandeling. Dat betekent niet dat het de rimpels rechtstreeks opvult, maar dat de huidcellen aan gezet worden tot celvernieuwing waarmee de rimpels als het ware van binnenuit genezen. Daarmee is deze behandeling anders dan de reguliere filler, aangezien hierbij de huid zelf wordt aangezet tot actie. Door het gebruik van dit uiterst zuivere middel raakt de huid bovendien goed gehydrateerd, verstevigd en wordt deze elastischer.

Toepasbaar

Een Profhilobehandeling kan uitgevoerd worden in het gezicht. Maar er zijn uiteraard meer plaatsen waar huidveroudering zichtbaar is en die je graag zou willen behandelen. Profhilo kan ook worden toegepast in de hals, het decolleté en op de handen. Ben jij nieuwsgierig naar wat een Profhilobehandeling voor jou kan betekenen of heb je andere vragen omtrent huidverzorging en -verbetering? Neem gerust contact op, de huidcoaches van Do Beauty helpen je graag verder!

Deel dit artikel