fbpx

Een oudere huid? Voorkomen, verzorgen en verbeteren met Plasmalift

Een oudere huid? Voorkomen, verzorgen en verbeteren met Plasmalift

Wat zie jij wanneer je in de spiegel kijkt? En wat verwacht je te zien? Vaak hebben we een beeld van onszelf in ons hoofd dat niet helemaal strookt met de werkelijkheid. De fijne lijntjes en rimpeltjes zitten er toch echt, ook al voel je je nog jong en fris. Huidveroudering is een natuurlijk proces en is dus heel normaal. Maar het is ook heel normaal dat je er graag wilt uitzien zoals je je voelt. Gelukkig is er steeds meer dat je kunt doen om huidveroudering te remmen en je huid te verzorgen en te verbeteren!

Hoe veroudert de huid?

Al vanaf je 25e levensjaar begint de huid te verouderen. In eerste instantie zie je dit nog nauwelijks, maar na verloop van tijd beginnen de eerste tekenen zichtbaar te worden. Denk hierbij aan kleine kraaienpootjes en rimpeltjes. Huidveroudering ontstaat doordat naarmate je ouder wordt de structuur en samenstelling van de huid verandert. De huid maakt minder collageen, elastine en hyaluronzuur aan, waardoor de huid minder stevig en elastisch wordt. Ook wordt de opperhuid dunner doordat het aantal cellagen afneemt. Je krijgt last van huidverslapping, rimpels, pigmentvlekjes en een drogere, valere huid.

Oorzaken huidveroudering

Er zijn verschillende zaken die de huidveroudering veroorzaken of versnellen. Vaak speelt erfelijkheid een grote rol, maar andere factoren die meespelen zijn:

  • leefstijl, zoals roken, veel stress of ongezonde voeding
  • overmatige blootstelling aan uv-straling
  • luchtverontreiniging
  • slechte of een gebrek aan huidverzorging

Huidveroudering voorkomen

Huidveroudering voorkomen is in feite niet mogelijk. Iedere huid veroudert op den duur. Maar wel kun je het proces afremmen door een goede verzorging en het uitbannen van schadelijke invloeden. Door dagelijks de huid te beschermen tegen uv-straling middels het smeren van SPF kun je de grootste boosdoener aanpakken. Maar ook de keuze voor een gezonde leefstijl, voldoende slaap en een goede huidverzorging kan enorm helpen bij een langdurig fitte en mooie huid.

Goede huidverzorging

Een goede huidverzorging biedt een extra ondersteuning bij een gezonde huid, waardoor je langer kunt genieten van een goede huidconditie. Maar waar bestaat zo’n goede verzorging dan uit? In de basis is het belangrijk om dagelijks zorgvuldig te reinigen, hydrateren en te beschermen. Daarnaast is het nuttig om de aanmaak van nieuwe cellen en collageen en elastine te blijven stimuleren. Dat kan met verschillende typen producten, zoals producten met retinol of hyaluronzuur. Maar ook kun je overwegen een behandeling te plannen en advies te vragen bij een van onze huidspecialistes.

Behandeling tegen huidveroudering

Bij Do Beauty zijn er verschillende behandelingen die kunnen worden ingezet om een mooiere, jonger ogende huid te verkrijgen. Een van deze behandelingen is de DAS Plasmalift. Deze plasmatherapie is een nieuwe en volledig veilige methode tegen huidveroudering en huidoneffenheden. ‘DAS’ staat voor ‘Dermo Ablation Surgery’ en de methode werkt op basis van plasma. Zonder direct contact met je huid ontstaat er een kleine boog met geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Door de lichte aanrakingen trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met plasma zorgt voor biostimulatie in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit geeft de elasticiteit en de stevigheid van je huid een enorme boost!

Verschillende mogelijkheden

De DAS plasmalift heeft verschillende instellingen, zodat een behandeling nauwkeurig afgestemd kan worden op individuele behoeftes. Zo kan het apparaat onder meer worden ingezet voor de volgende doeleinden:

  • ooglift zonder snijden
  • rimpelvervaging
  • huidverstrakking
  • kraaienpootjes
  • lijntjes rondom de mond
  • littekens

Nieuwsgierig? Neem gerust contact op met de specialisten van Do Beauty!

Deel dit artikel