fbpx

'In plaats van eczeem heb ik nu een gladde en stralende huid!'

'In plaats van eczeem heb ik nu een gladde en stralende huid!'

Huidtherapeute Dominique is het stralende gezicht achter Do Beauty. Haar grote passie is om mensen te helpen aan een mooie en gezonde huid. Dat is niet zonder reden. Haar stralende huid is namelijk niet zomaar komen aanwaaien. Ze heeft hiervoor een lang traject afgelegd om tot de juiste producten en behandelingen te komen. Hieronder vertelt ze haar persoonlijke huidverhaal.

Geduld en toewijding

Dominique: 'Tijdens een intake vraag ik altijd aan klanten wat ze graag zouden willen met hun huid. Dan krijg ik regelmatig te horen dat ze het liefst zo’n gladde en stralende huid willen hebben als ik heb. Superleuk zo’n compliment, maar dan vertel ik dat ik dat ook niet altijd heb gehad en dat daar geduld en toewijding voor nodig zijn.'

Achtergrondverhaal

'Ik kom uit een liefdevol gezin, waar altijd aandacht was voor de medemens. Mijn vader en moeder hebben een medische achtergrond en als huisarts had mijn vader altijd extra aandacht voor de huid. Tien jaar lang heb ik, naast mijn salon, in de praktijk mee mogen werken, waar mijn vader mij vooral wees op alle huidproblemen en huidverbeteringen. Het werd me duidelijk dat invloeden van buitenaf, erfelijke factoren, stress en verzorging een grote invloed hebben op de huid. Tijdens mijn studie huidtherapie werd ik meer en meer gefascineerd door de huid en zo is mijn passie ontstaan: mensen helpen hun huid te verbeteren en problemen op te lossen.'

Allergische huid

'Zelf ben ik niet altijd gezegend geweest met een goede huid. Dus ik weet wat het is om een allergische, snel reagerende huid te hebben. Ik had eczeem in mijn gezicht en het enige product dat ik kon verdragen was cortisonecrème. Met als gevolg een dunne droge huid met veel roodheid en velletjes. Niets van andere producten kon ik verdragen. En dat terwijl het nota bene mijn vak was. Hoe kon ik nu andere mensen gaan helpen, terwijl ik nog niet eens mijn eigen huid kon verbeteren?!'

Huidverbetering

'Door de jaren heen heb ik met verschillende merken gewerkt, die goed waren maar niet het woweffect hadden. Sinds ik met de medische merken Synergie en Medik8 werk, is het verschil enorm. Beide no-nonsenseproducten die dierproefvrij zijn en geen belastende ingrediënten bevatten. Ik wist dat de conditie van mijn huid moest verbeteren, waardoor de weerstand en belastbaarheid omhoog zou gaan. Ik heb de cirkel kunnen doorbreken door de juiste producten te combineren en gebruiken. Hierdoor heb ik mijn eczeem onder controle en kon ik ook veel intensievere behandelingen aan. Mijn huid blijft snel reactief en gevoelig, maar dat neem ik voor lief.'

Verslaafd?

'Kun je verslaafd raken aan behandelingen? Ja, dat kan zeker! Als je gewend bent om met eczeem rond te lopen en je krijgt dan een rustige huid, dan wil je er ook alles aan doen wat mogelijk is om de huid gladder en stralender te krijgen. In de salon proberen we alles zelf uit. Niet alleen om te ervaren hoe een behandeling voelt, maar ook om te zien wat het met je huid doet.'

Skinbooster

'Sinds ik intensievere peelings ben gaan doen, is de huid gladder en egaler. Maar de doorslag geeft toch wel de skinbooster zoals een PRX, een fractional of mesobehandeling. Oké, en toegegeven: af en toe een botoxbehandeling erbij', zegt ze met een knipoog. 'Hoe dan ook, ik ben tegenwoordig enorm blij met mijn huid. Door mijn eigen ervaring kan ik meer mensen helpen hun huid te verbeteren en meer te laten stralen.'

Deel dit artikel