fbpx

De PRX-behandeling: ook bij de droge en gevoelige huid!

De PRX-behandeling: ook bij de droge en gevoelige huid!

Het lijkt alsof alles om je heen een reactie van je huid teweegbrengt: make-up, een ander merk shampoo of wasmiddel tot aan het weer. Het resultaat is hetzelfde: (jeukende) rode bultjes of vlekken. Nu het dragen van een mondmasker ook nog eens deel uitmaakt van het dagelijks leven, is de balans helemaal ver te zoeken. Je huid reageert sterk op al deze invloeden en is nodig toe aan een oppepper. Gelukkig is er een behandeling die geschikt is voor alle huidtypes, zelfs de jouwe. Een PRX-behandeling geeft je huidconditie weer een boost – zonder naalden of pijn te hoeven lijden.

Verzorging van gevoelige huid

Het valt niet mee om de juiste producten te vinden die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Telkens wanneer je een veelbelovende crème gevonden denkt te hebben, voel je even later het bekende warme of zelfs branderige gevoel. Je ziet de bui alweer hangen, en inderdaad: al snel ontstaan er rode plekjes op de ingesmeerde huid.

Tip: lees de etiketten goed na en houd bij welke stoffen een reactie uitlokken.

Hydratatie

Daarnaast dreigt een gevoelige huid snel uit te drogen. Het is van belang om je huid hiertegen te beschermen en zeker in de wintermaanden extra te hydrateren. Een droge huid kun je herkennen aan een vale, vochtarme of vermoeide huid. Dit maakt je nog kwetsbaarder voor oneffenheden zoals acne, littekens, rimpels en pigmentverstoringen. Er blijven dan meer dode huidcellen vastzitten in de opperhuid. Hierdoor kunnen werkstoffen niet goed doordringen in de diepere huidlagen.

Tip: hydrateer je huid optimaal door je huid eerst te ontdoen van de laag dode huidcellen. Reinig je huid met een mild product zonder alcohol of parfum en exfolieer je huid met een lichte scrub. Zorg dat je niet te hard over je huid wrijft, om te voorkomen dat je je huid beschadigt.

Skinbooster

Om je droge en gevoelige huid weer een intense boost te geven, is de PRX Skinbooster een goede optie. Deze behandeling laat je doffe huid weer stralen, neemt oneffenheden weg en pakt grove poriën en een onregelmatige huid aan. Ook de eerste tekenen van huidveroudering, zoals volumeverlies en huidverslapping, kunnen met deze behandeling verminderd worden.

Lichte peeling

De PRX-behandeling is vergelijkbaar met een lichte chemische peeling, zonder irriterende stoffen. Ook komen er geen injecties aan te pas. Dankzij de ingrediënten TCA (Trichloor Azijnzuur) en waterstofperoxide herstelt de pH van je huid. Bovendien wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, wat het huidverouderingsproces vertraagt. Zo verbetert en revitaliseert de huidconditie van binnenuit. Je huid krijgt een diepe hydratatie, waardoor de natuurlijke glans en elasticiteit van de huid herstelt.

Zichtbaar resultaat

Een behandeling duurt 15 minuten en je kunt je dagelijkse bezigheden direct daarna weer hervatten. Je hoeft dus geen rekening te houden met een hersteltijd. De behandeling is volledig pijnloos en geeft geen risico op huidbeschadiging. Na de behandeling is het resultaat direct zichtbaar, maar het optimale resultaat behaal je in kuurverband na 3 tot 5 behandelingen.

Geschikt voor iedereen

Hoewel de behoeften van je huid zo veranderlijk zijn als het weer, is de PRX-behandeling mogelijk in alle seizoenen. Bovendien kan de behandeling ingezet worden bij elk huidtype, of je huid nu licht of donker, jong of oud, gevoelig of niet is. Wacht daarom niet langer en laat je huid onder handen nemen door de specialisten van Do Beauty. Zij helpen je graag weer aan een gladde, stevige en stralende huid.

Deel dit artikel