fbpx

'Ik schaamde me voor mijn rosacea'

Een mooie huid is voor veel mensen een ver-van-hun-bedshow. Helaas, want dat kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Dat was ook het geval bij Irene. Ze had last van rosacea en dat frustreerde haar erg. 'Ik schaamde me voor mijn huid en deed er dan ook alles aan om het te camoufleren.' Maar daar worden de klachten vaak niet beter van.

Huidprobleem in kaart brengen

De eerste keer dat Irene bij Do Beauty terechtkwam, was dat voor permanente make-up. Dat is inmiddels al jaren geleden, en ieder jaar kwam ze terug om de wenkbrauwen bij te werken. Maar bij de laatste sessie bleek dat haar huid opeens erg onrustig was geworden. Heel vervelend natuurlijk, vooral voor Irene zelf. We besloten in kaart proberen te brengen wat de oorzaak voor haar klachten kon zijn. Voeding, gebruikte huidverzorgingsproducten en leefgewoonten zijn namelijk allemaal aspecten die een rol kunnen spelen in een huidreactie.

Meest moeilijke huidprobleem

Toch kwam daar niet iets uit dat de oorzaak van de klachten kon zijn. En dat terwijl de huid heel erg zon- en stressgevoelig was. Er zaten veel verdikkingen met vooral veel roodheid in de huid. We konden niet echt spreken van acne, maar er was wel degelijk sprake van ontstekingen. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie Irene last had van rosacea, volgens Do Beauty's huidcoach Minouk een van de meest moeilijke huidproblemen om te behandelen.

Wat is rosacea?

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door roodheid in het gezicht, een branderig gevoel en ontstekingen. De oorzaak van rosacea is niet bekend. Wel is duidelijk dat de ontsteking veroorzaakt wordt door de 'demodexmijt' en/of de 'staphylococcus aureus bacterie'. Wel lijkt erfelijkheid een rol te spelen, bij 1 op de 3 mensen met rosacea komt de aandoening ook bij familieleden voor. Klachten kunnen bovendien verergeren door bepaalde prikkels. Denk hierbij aan zonlicht, medicatie, alcohol of warmte. Het is van belang om dit huidprobleem op verschillende manieren aan te pakken.

Weer in balans

Ten eerste moet de huid weer in balans gebracht worden en vooral goed worden gehydrateerd, waardoor de huid weer meer belastbaar wordt. Zo beginnen we met het aanpassen van de juiste producten op het huidtype. Daarnaast raden we een aantal thuisproducten aan, zodat ook thuis de huid op de juiste manier verzorgd kan worden. Dat kan aan de hand van de anti-redness kit van Synergie. Dat bestaat uit een reiniger, het vitamine-B-serum, dermacalm en de uberzinc. Al deze producten dragen bij aan het verminderen van roodheid en het kalmeren en voeden van de huid.

Kers op de taart

Verder is een goede sunblock in de vorm van minerale poeder ontzettend belangrijk. Dit egaliseert en beschermd de huid, zonder deze verder te belasten. In de salon bieden we daarnaast een wekelijkse behandeling met de Synergie salicyl peelings. Voor Irene betekende de combinatie van thuisproducten en salonproducten dat de huid veel rustiger is geworden. Om de huid verder te helpen, hebben we daarna ook nog 2 Profhilobehandelingen gedaan. Dat was voor haar de kers op de taart, qua resultaat.

Eindelijk rustiger

Profhilo is een echte skinbooster. Door toevoeging van pure hyaluronzuur wordt er elastine, collageen en onderhuids vetaanmaak gestimuleerd. Daarnaast wordt de weerstand van de huid geactiveerd, waardoor deze behandeling uitermate geschikt is voor het behandelen van rosacea, acne en eczeem. Nu Irene's huid eindelijk rustiger is en de glow van de huid veel meer aanwezig, is het een kwestie van bijhouden met thuisproducten en peelings.

Meer weten?

Heb jij ook last van rosacea of heb je een ander huidprobleem waar je maar niet vanaf lijkt te komen? Bij Do Beauty kun je terecht voor adviezen omtrent huidverbetering, huidverzorging en huidveroudering. Onze huidcoaches luisteren naar je wensen en analyseren je huid optimaal, zodat jouw huid weer in goede en stralende conditie komt! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Deel dit artikel